En god vardagsrätt som vanligen faller alla i smaken. En bolognese gjord med röda linser. Det går förstås att använda andra linser också. Och vill man ha mera grönsaker i såsen så tillsätter man dem. 

A good everyday dish that usually is enjoyed by the most. A bolognese made with red lentils. Of course, you can use other lentils as well. And if you want more vegetables in the sauce, you just add them.


Linsbolognese

1,5 dl röda linser
1 lök, hackad
1 stor morot, riven
4 dl tomatsås
1 dl vatten
0,5 buljongtärning
salt
svartpeppar
paprika
vitlökspulver
kanel

Koka linserna enligt förpackningen. I en kastrull med olja stek lök och morot en stund. Tillsätt tomatsås, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt linserna och krydda. Låt juda ytterligare i 5 minuter. Servera med spaghetti. 



Lentil Bolognese

1.5 dl red lentils
1 onion, chopped
1 large carrot, grated
4 dl tomato sauce
1 dl water
0.5 broth cube
salt
black pepper
pepper
garlic powder
cinnamon

Boil the lentils according to the package. In a pan add oil, onion and carrot and fry for a while. Add tomato sauce, water and broth cube. Allow to simmer for 15 minutes. Add the lentils and seasoning. Let simmer for another 5 minutes. Serve with spaghetti.