Kaffe och choklad är smaker som passar bra ihop. Jag äter gärna en bit choklad till min kopp kaffe, men gillar även att baka med dem två. Denna kaka innehåller både espresso och espressopulver, men smakerna tar ändå inte över, i fall du är orolig för det. Sedan har jag använt mig av en chokladpasta med smak av kaffe. Mums!

Coffee and chocolate are flavors that go well together. I like to eat a piece of chocolate with my coffee, but I also like to bake with them two. This cake contains both espresso and espresso powder, but the flavor of coffee is not over-powering if you are worried about that. I also used a chocolate paste with the taste of coffee. Yum!


Kaffe & Chokladkaka

50 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
1 litet ägg
1 dl vetemjöl
0,5 msk espressopulver
0,5 tsk bakpulver
1,5 msk espresso
1 msk mockapasta (Lidl)

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sedan i mjöl, espressopulver, bakpulver och kaffe. Häll smeten i en smord och mjölad liten kakform. Klicka i mockapasta lite här och där. Grädda kakan i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna.



Coffee & Chocolate Cake

50 g butter, softened
0.5 dl coconut sugar
1 small egg
1 dl flour
0.5 tbsp espresso powder
0.5 tsp baking powder
1,5 tbsp espresso
1 tbsp mocha paste (Lidl)

Beat butter and sugar until fluffy. Add the egg and whisk a little more. Then mix in the flour, espresso powder, baking powder and coffee. Pour batter into a greased and floured small cake pan. Add the mocha paste a little here and there. Bake at 175 C for about 25-30 minutes. Let cool.