Gillar du kanelsmak på bakverk då kommer du att gilla denna kaka som har en topping av speculoos kexsmör. Speculooskex påminner till smaken om kanelkex och har du ätit bastognekex eller lotuskex då vet du hur speculoos smakar. Dekorera gärna med lite extra kexsmör.

If you like cinnamon flavour in pastries then you will like this cake that has a topping of speculoos cookie butter. Speculoos cookies are reminiscent of the taste of cinnamon cookies and if you have eaten bastogne cookies or lotus cookies then you know how speculoos taste. You can decorate the cake with some extra cookie butter.



Speculoos Swirl Cake

30 g butter, softened
200 g cream cheese
1 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar
1 egg
2 dl flour
1 tsp baking powder
pinch of salt
0.5 almond milk
0,5 dl speculoos cookie butter, melted

Stir together butter, cream cheese, sugar and egg. Add the dry ingredients together with the milk. Mix well. Pour batter into a 16 cm baking pan lined with parchment paper. Top with speculoos cookie butter. Bake at 175 C for 30 minutes.



Kaka med Speculoos Swirl

30 g smör, mjukt
200 g färskost
1 dl kokossocker
0,5 dl stevia socker
1 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 mandelmjölk
0,5 dl speculoos kexsmör smält

Rör ihop smör, färskost, socker och ägg. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Blanda väl. Häll smeten i en 16 cm bakform klädd med bakplåtspapper. Toppa med speculoos kexsmör. Baka i 175 C i 30 minuter.